festival!
festival
festival
EnglishEN
NederlandsNL
FrançaisFR

Om de twee jaar strijkt hét internationale rendez-vous van de literatuurliefhebbers neer in Brussel. Meer dan honderd auteurs uit binnen- en buitenland, oude bekenden en nog te ontdekken parels, deelden tijdens het Passa Porta Festival, van 24 tot 26 maart, hun ideeën en hun passie voor literatuur in theaters, cafés, boekhandels, de bib en de openbare ruimte.

Op vrijdag 24 maart focuste het Passa Porta Festival tijdens de openingsavond op literatuur en politiek: Hoe kunnen we de wereld lezen? De Turkse Ece Temelkuran, de Iraans-Franse Négar Djavadi en de Colombiaan Juan Gabriel Vásquez bieden - via hun recente werk - een scherp inzicht in de wereld van vandaag dat ze deelden op het podium in Flagey. Daarna startte op zaterdag een tweedaags parcours met meer dan tachtig gesprekken, debatten, voorleesmomenten en originele presentaties op een twintigtal plaatsen in de stad.

Zaterdag 25 maart was het festivalcentrum de Beursschouwburg the place to be voor Duality: een swingende avond in meerdere zalen waar auteurs uit binnen- en buitenland verrassende duo’s vormen met andere kunstenaars. Afsluiten op zondag 26 maart deden we ditmaal met twee grote programma’s: Annie Ernaux in Bozar en Herman Koch en Connie Palmen in de KVS.

Een opvallende rode draad in deze editie was het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd. Dat bleek uit de onderwerpkeuze van de auteurs en uit de manieren waarop ze letterlijk of figuurlijk grenzen overschrijden en genres vermengen. Lef dat ons vandaag meer dan ooit broodnodig lijkt. Dit was het Passa Porta Festival 2017.

Download het programma of raadpleeg het hier.

passa porta - rue antoine dansaertstraat 46 - 1000 bruxelles / brussel - T 02 226 04 54  - festival@passaporta.be